داشتن یک استراتژی محتوای مناسب میتواند، به شما کمک کند تا رشد کسب و کارتان را بینهایت افزایش دهید. در حقیقت محتوا یکی از ارکان اصلی افزایش بازدید در گوگل و جذب مخاطب به شمار میآید. با توجه به اهمیت زیاد محتوا الگوهای بسیاری برای تعیین استراتژی محتوایی پر بازده به وجود آمده است، اما برای جذب بالای مخاطب و داشتن بازدید بالا از گوگل تنها برخی از این استراتژیها جوابگو هستند. در ادامه این مطلب به معرفی بهترین راههای تدوین استراتژی کوتاه مدت برای جذب مخاطب زیاد خواهیم پرداخت.
استراتژی محتوا چیست؟
در حقیقت استراتژی محتوا، راهنما و اصول داخلی برای تولید انواع محتوا در یک کسب و کار است. معمولا این استراتژی برای جلب رضایت و تامین تمامی نیازهای یک کسب و کار تدوین میشود. یک استراتژی موفق، مخاطبان هدف یک برند را در هر مرحله از قیف جذب کرده و کاری میکند، پس از مطالعه محتوای یک متن کپی رایتینگ است، که مخاطب سایت خرید خود را انجام دهد.
در اصل استراتژی محتوای خوب، مقدمات جذب مشتری به برند در طولانی مدت میشود. طبق نظر بسیاری از کارشناسان دیجیتال مارکتینگ، تدوین استراتژی خوب یکی از پایه و اساس های بازاریابی درونگرا به شمار میآید. علاوه بر اینها با توجه به اینکه بیش از 70 درصد کسب و کارها در بازاریابی محتوا سرمایه گذاری میکنند، با تدوین درست استراتژی محتوا یکی از ترفندهای بسیار مهم است، که باید در حین آموزش تولید محتوا به این مبحث بسیار دقت داشته باشید.
مراحل تدوین استراتژی محتوایی زود بازده
طراحی و تدوین استراتژی محتوایی مستلزم رعایت و انجام دادن برخی از موارد است، در ادامه به معرفی تمام مراحل تدوین استراتژی محتوایی خواهیم پرداخت:
موقعیت فعلی کسب و کار:
اولین قدم برای تدوین و طراحی یک استراتژی محتوایی درست و اصولی بررسی موقعیت و شرایط فعلی آن کسب و کار است. در این قدم شما باید به موارد تاثیر گذار بر موقعیت فعلی کسب و کار خود توجه ویژهای کنید. برخی از مواردی که در این مرحله باید مورد بررسی قرار داد عبارتند از: وضعیت فعلی کسب و کار، جایگاه کسب و کار در بازار، مزایای رقابتی کسب و کار نسبت به رقبای خود، شناخت مخاطبین هدف، تحقیقات اولیه بازار و…
در نهایت پس از بررسی تمامی موارد ذکر شده، بهتر است تمامی آنها را لیست کنید و این موارد را در طراحی و تدوین استراتژی خود اعمال کنید.
تعیین هدف
در قدم بعدی باید برای پیاده سازی هر برنامه در استراتژی محتوایی خود، برنامهای را برای رسیدن به اهداف خود مشخص کنید. مشخص کردن اهداف کمک بزرگی میکند. همچنین توجه داشته باشید که هدف از یک استراتژی محتوایی لزوما فروش بالاتر نیست، بلکه مواردی همچون: برندسازی، افزایش ترافیک، افزایش نرخ تبدیل و دیگر موارد مشابه میتوانند هدف یک استراتژی محتوایی باشند.
تحقیق کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی یکی از مهمترین مراحل تدوین استراتژی محتوایی به حساب میآید. در حقیقت در هر کسب و کاری برخی از کلمات کلیدی وجود دارند، که رقابت زیادی برای کسب رتبه در آن کلمات وجود دارد. این کلمات کلماتی هستند، که کاربران در طول بازههای زمانی مختلف سرچ میکنند. برای یافتن کلمات کلیدی بهتر است از برخی ابزارهای موجود در سطح وب استفاده کنیم؛ چرا که این ابزارها قدرت بالایی در پیدا کردن کلمات کلیدی دارند.
برخی از ابزارهایی که برای پیدا کردن کلمات کلیدی بسیار موثر هستند عبارتند از: ابزار ملخ (شبیه ساز سرچ کنسول)، semrush، ahref و… توجه داشته باشید، که بیشتر ابزارهای خارجی فیلتر بوده و دسترسی به آنها بسیار محدود است. در مقابل این ابزارها ابزار ایرانی ملخ یکی از برترین ابزارهای موجود برای تحقیق کلمات کلیدی به حساب میآید.
ابزار ملخ به راحتی میتواند با استفاده از دیتاهای گوگل سرچ کنسول رقبای شما را شبیه سازی کند و به شما این امکان را بدهد که، با استفاده از شبیه ساز سرچ کنسول رقبای خود کلمات کلیدی مهم در بازار هدفتان را پیدا کنید.
آماده سازی تقویم محتوایی
تقویم محتوایی آخرین قدم برای تدوین یک استراتژی محتوایی است. در حقیقت بدون داشتن یک تقویم محتوایی مدرن و کار آمد، وب سایت شما هیچگونه پیشرفتی نخواهد داشت. بنا بر این بهتر است، که پس تحقیق کلمات کلیدی شروع به عنوان نویسی برای آن کلمات کلیدی کنید و بر اساس معیارهای تیم خود یک تقویم محتوایی برای زمان انتشار محتواهای وبسایتتان آماده کنید.
چرا به استراتژی محتوا نیاز داریم؟
در اصل راز موفقیت بسیاری از کسب و کارها داشتن یک استراتژی محتوای مناسب است. شما با داشتن یک استراتژی مناسب به 5 سوال کلیدی و مهم باید پاسخ دهید.
- هدف از تولید محتوا چیست؟
- مخاطبان ما چه کسانی هستند؟
- در چه زمانی مخاطبان به محتوای ما دسترسی دارند؟
- محتوای ما چه ارزشی را برای مخاطبان دارد و چه مشکلاتی از مشتریان ما را رفع میکند؟
- کانال های دستیابی به محتوای ما چی هستند؟
داشتن استراتژی موجب میشود تا مسیر کسب و کار شما به درستی مشخص شود و شما به راحتی بدانید که برنامه کسب و کار شما در بلند مدت و کوتاه مدت چی است؟
همچنین از سوی دیگر با تدوین استراتژی محتوای مناسب میتوانید عملکرد خود و محتواهای وبلاگ خود را ارزیابی کرده کنید و میزان موفقیت در دستیابی به اهدافتان را بسنجید.
در استراتژی محتوا باید شامل چه مواردی شود؟
برای تدوین یک استراتژی مناسب باید به برخی از موارد توجه زیادی داشته باشید. ولی در حالت کلی، در بسیاری از آموزش های سئو بیان میشود، که در یک استراتژی مناسب باید به موارد زیر دقت زیادی داشته باشید.
- مدل کسب و کار: امکان دارد، که کسب و کار شما برای درآمد زایی از یک یا چند مدل مختلف پروی کند. از همین رو برای تولید محتوا باید برنامه ریزی هایی را از قبل داشته باشید تا تیم تولید محتوای، شما به راحتی بتوانند اهداف تعیین شده کسب و کار را پیش ببرند.
- هدف گذاری: رسیدن به اهداف یک کسب و کار اصلیترین دلیل برای تولید محتوا به حساب میآید؛ چرا که امکان دارد نوع هدف شما تجاری و یا غیر تجاری باشد، از همین رو برای تدوین استراتژی محتوایی باید نوع هدف کسب و کار به درستی تعیین شود.
- تعیین مخاطبان هدف: در این قسمت مهم است، که مشخص کنید مخاطبان هدف شما از تولید محتوا کدام قشر از جامعه هستند، به اصطلاح باید پرسونای کسب و کار خود را مشخص نمایید.
- میتوان گفت، که مهمترین قسمت برای تعیین یک استراتژی محتوایی مشخص کردن نوع محتوا است. شما باید قبل از چیدن یک استراتژی مشخص کنید، که تولید محتوای شما به چه روشی قرار است انجام بگیرد.
سخن پایانی
تلاش نمودهایم، تا در این مطلب درباره تدوین یک استراتژی محتوایی کوتاه مدت ولی کار آمد صحبت کنیم. در حقیقت بهتر است، که برای تدوین استراتژی محتوایی، برخی از موارد همانند: پرسونای برند، موقعیت فعلی کسب و کار، هدف از تولید محتوا و… را برای خود مشخص کنید. چرا که با دانستن این موارد است، که میتوانید یک استراتژی موفق داشته باشید. همچنین، بهتر است در آخرین مرحله تدوین استراتژی خود یک تقویم محتوایی نیز آماده کنید؛ چرا که با وجود این تقویم است، که شما میتوانید، به هدف خود از تولید محتوا برسید.