URL Parameters چیست؟

url-parameters چیست؟

url parameters ها یکی از اجزای جدا نشدنی از ساختار url ها به شمار می آیند، که همواره یکی از چالش های جدی برای رتبه بندی هستند. در حقیقت شاید ساختار دهی url ها راحت به نظر بی آیند ولی شما باید در ساختار بندی url برخی از موارد را رعایت کنید. در ادامه این مطلب، به بررسی عمومی ترین مسائل مرتبط با URL Parameters خواهیم پرداخت.

ساختار url parameters

URL Parameters چیست؟

پارامترهای تشکیل دهنده در آدرس سایت، اصلی ترین بخش در بهینه سازی url های سایت به حساب می آیند، هرچقدر این پارامترها بهینه تر باشند خزنده های گوگل نرخ خزش بیشتری خواهند داشت و در نتیجه راحت تر اقدام به بررسی سایت می کنند. هر کدام از عبارات و کاراکترهای موجود در ساختار یک آدرس، می توانند به معنای نشان دادن یک دستور و یا حرکت خاص در مسیر خزنده های گوگل باشد.

استفاده از url parameters در فیلتر سایت های مختلف مانند: گردشگری، فروشگاهی، مجله ای و هر نوع سایتی از اهمیت بسیار زیادی برخورد دار است. به صورت کلی هر وب سایتی که تعداد صفحات آن زیاد باشد، در طراحی آن از url پارامترها نقش بسیار اساسی ای دارند. هرگونه خطا در این کدهای دستوری امکان دارد، باعث خسارت های بسیار جبران نا پذیری به سئو شوند.

مطابق آموزش های سئو هر کدام از کاراکترها مانند علامت سوال، &، ویرگول، مساوی و… همگی نشان دهنده مفهوم های خاص برای موتورهای جستجو در گوگل هستند و باید به این موارد دقت بسیار زیادی در ساختار یو آر ال سایت داشته باشید. در حقیقت هر عبارت یا کاراکتری که بعد از علامت سوال در ساختار یو آر ال ایجاد می شود یک url parameters به شمار می آید.

در اصل این ساختار پس از علامت سوال در یو آر ال اصلی سایت ایجاد می شود و بین کدهای دستوری آن ها، علامت سوال استفاده می شود. همچنین اگر در نظر داشته باشیم از چند URL پارامتر متفاوت در یک صفحه استفاده کنیم باید، کدهای دستوری را با کاراکتر & از یکدیگر جدا کنیم.

انواع Url parameters

انواع مختلی از یو آر ال پارامترها در دنیای وب وجود دارد، که هر یک از این آنها برای دستورهای مختلف کراول کردن در گوگل مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به معرفی برخی از پرکاربردترین انواع URL پارامتر خواهیم پرداخت.

URL پارامترهای passive

این دسته از یو آر ال پارامترها صرفا جهت مرتب سازی کردن و تعریف آی دی ها و سشن ها استفاده می شود. در واقع شما برای تحلیل کردن رفتار بازدید کنندگان درون سایتتان نیاز دارید تا از این این پارامترها استفاده کنید. Passive parameters هیچ تاثیری بر روی سئوی سایت ندارد. کد دستوری که نشان دهنده پسیو پارامترها است، با علامت سوال به صورت seesion id =022 وارد می شوند.

URL پارمترهای Active

این دسته از پارامترها تاثیر بر روی سئوی سایت دارند و همچنین شما شما می توانید از این دسته جهت مرتب سازی محتواهای موجود در وب سایتتان در جهت جلوگیری از به وجود آمدن یو ار ال های تکراری استفاده کنید. Url parameters Active از چندین دسته مختلف تشکیل شده اند، که در ادامه به معرفی این دسته ها خواهیم پرداخت.

sorting: از این پارامترها جهت مرتب سازی صفحات بر اساس حروف الفبا، قیمت، قدیمی بودن یا جدید بودن صفحات، محبوبیت، تاریخ و دیگر فیلترها استفاه می کنیم، معمولا کد دستوری این پرامترها به صورت sort = date است.

Narrowing: یکی از پرکاربرد ترین، انواع پارمتر که مورد استفاده قرار می گیرد Narrows پارامتر بوده، که از این پارامتر برای فیلتر کردن محتوای درون سایت استفاده می کنند و فرمت کدهای آن نیز به صورت size = small است.

Translating: این پارامترها در سایت های چند زبان بسیار به کار می رود، معمولا سایت هایی که می خواهد، صفحات خود را به زبان های دیگری نیز ترجمه کنند، از این پارامتر کمک می گیرند. کد دستوری برای پیاده سازی این پارامتر به صورت lang = ft است.

Specifying: این دسته از یو آر ال پارامترها برای تعیین کردن نوع محتوای سایت به کار می روند و استفاده کردن از آن بسیار محدود است. معمولا کد دستوری استفاده از این URl parametrs به شکل store = men نوشته می شود..

Pagination: همانطور که از نام این پارامتر پیدا است، از این پارامتر برای صفحه سایت ها استفاده می کنند و کد دستوری آن نیز به شکل page = 01 است.

Url Parameters در سرچ کنسول

url-parameters

برای مشاهده کردن یو آر ال پارامترهای سایت خود می توانید به صفحه سرچ کنسول مراجعه کنید. کافی است در سرچ کنسول به بخش URL Parameters ها وارد شوید و هر کدام از یو آر ال هایی که مد نظرتان بوده را ویرایش کنید. اگر شما از Url parametr استفاده کرده اید، ولی ربات های گوگل هنوز آن را شناسایی نکرده اند. باید به صورت دستی آن را از بخش Add Parameters تعریف کرده و اضافه کنید.

پس از اضافه کردن باید با توجه به زمان ایندکس سایتتان صبر کنید تا این پارامترها توسط هوش مصنوعی گوگل شناسایی شوند.

همچنین می توانید با شبیه سازی سرچ کنسول رقبای خود اقدام به بررسی ساختار یو آر ال رقبای خود کنید و متوجه شوید آنها چگونه ساختار سایت خود را تدوین کرده‌اند. شما با استفاده از ابزار ملخ می توانید متوجه شوید که سایت رقیبتان به کدام محتوا ها ارزش بیشتری می دهد.

در آخر

یو آر ال پارامترها عضو جدا نشدنی ای از هر سایت هستند و به همین دلیل باید در بکارگیری آن ها تمامی جوانب را رعایت کنید؛ چرا که url parameters در سئو نیز نقش بسیار کلیدی ای دارند و خزنده های گوگل بر اساس آنها اقدام به بررسی سایت شما می کنند. همچنین برای مشاهده url parameters می توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید، ولی بهترین این ابزارها بدون شک ابزار خود گوگل با نام سرچ کنسول است.

پست های مرتبط