نرخ کلیک از جمله مباحث بسیار مهمی است، که در بحث سئو و نوشتن کپی رایتینگ از اهمیت بسیار زیادی برخورد دار است، بسیاری از وب مسترها و صاحبین کسب و کارها CTR (نرخ کلیک) را جزو اصلی ترین ملاک های موفقیت می دانند.
در ادامه این مطلب به صورت اساسی و کامل به مفهوم نرخ کلیک و نقش این معیار در سئو خواهیم پرداخت. اگر شما نیز این سوال را همیشه داشتید، که نرخ کلیک چه تاثیری در سئو دارد و کاربرد آن چیست پیشنهاد می کنیم تا پایان ای مطلب با ما همراه باشید.
CTR چیست؟
در ابتدا باید بدانید که، CTR مخفف کلمه انگلیسی Click Through Rate است. به هنگامی که یک مخاطب در گوگل متنی را جستجو می کند، باید در میان نتایج موتورهای جستجو تصمیم بگیرد که بر روی کدام یک از لینک ها کلیک کند. نسبتی که تعداد کل کلیک ها بر تعداد کل میزان نمایش یک لینک دارد، را نرخ کلیک می گویند.
از این تنها در سئو استفاده نمی شود؛ بلکه این مقدار در بحث هایی مانند تبلیغات PPC، ایمیل مارکتینگ، اس ام اس مارکتینک و… نیز کاربرد بسیار زیادی دارد. معمولا مقدار CTR برای هر کلمه کلیدی در هر صفحه نمایش متفاوت است، به طور مثال ممکن است، مقدار نرخ کلیک شما در عبارت آموزش پخت کیک 15 درصد باشد، ولی در عبارت آموزش حرفه ای پخت کیک 26 درصد باشد در صورتی که هردوی این عبارات به یک صفحه از سایت منتهی می شوند.
برای بدست آوردن مقدار نرخ کلیک یک سایت، می توانید از ابزار گوگل با نام سرچ کنسول استفاده کنید. برای مشاهده این عدد در سرچ کنسول کافی بوده که به بخش Performance مراجعه کنید و اطلاعات دقیق این آمار را در سایتتان مشاهده کنید.
همچنین شما می توانید با استفاده از برخی ابزارها مانند شبیه ساز سرچ کنسول رقبای خود اقدام به مشاهده نرخ کلیک آنها کنید. از جمله ابزارهایی که به شما کمک می کند تا سرچ کنسول رقبای خود را مشاهده کنید ابزار ملخ است. با استفاده از این ابزار به راحتی می توانید بفهمید رقبایتان از هر محتوا یا صفحه خود چه مقدار ورودی با چه نرخ کلیکی می گیرند.
چگونگی محاسبه CTR یا نرخ کلیک
همانطور که بالاتر نیز اشاره کردیم، شما با استفاده از نرخ کلیک متوجه می شوید، که چند درصد از کاربران در نتایج جستجو بر روی لینک شما کلیک کرده اند. گوگل این نرخ را بر اساس مقدار Impression محاسبه می کند، Impression به معنای تعداد دفعاتی است، که کاربران صفحات شما را در نتایج صفحات گوگل مشاهده می کنند است.
گوگل با استفاده از تقسیم تعداد دفعاتی که کاربر در میان نتایج جستجو بر روی سایت ما کلیک کرده است، مقدار CTR را محاسبه کرده و اعلام می کند.هرچقدر کاربران بیشتری در نتایج جستجو بر روی صفحات ما کلیک کنند، نرخ CTR نیز بیشتر خواهد شد.
از جمله مواردی که به بهبود نرخ کلیک سایت شما کمک می کند، افزایش بودجه خزش است. با افزایش بودجه خزش می توانید رتبه های بسیار بهتری در گوگل کسب کنید و در نهایت مخاطبان بسیار بیشتری اقدام به مشاهده سایت شما کنند.
چگونگی افزایش نرخ کلیک
بهینه کردن نرخ کلیک یکی از مهم ترین تکنیک هایی است، که هر سئو کاری می تواند، آن را انجام دهد. در حقیقت با بهینه سازی این نرخ می توانیم در بسیاری از موارد، از هزینه های اضافی برای درج بک لینک در سایت های دیگر جلوگیری کنیم.معمولا هرچقدر یک صفحه از سایت ما رتبه بالاتری می گیرد، صعود به رتبه های بالاتر سخت تر می شود.
به همین منظور در ادامه به معرفی برخی از تکنیک های افزایش و بهبود نرخ کلیک پرداخته ایم؛ با استفاده از این تکنیک ها به راحتی می توانید، رتبه خود را در گوگل بسیار افزایش دهید.
بهبود عنوان سئو
می توان گفت اولین و مهم ترین کاری که برای بهبود نرخ کلیک می توانید انجام دهید، بهبود عنوان سئو است. عنوان سئو اولین مرحله یک کاربر برای تصمیم گیری به حساب می آید. هرچقدر عنوان سئو و تگ تایتل، جذاب تر باشد، کاربران بیشتر به سمت سایت شما می آیند. برخی از کارهایی که برای جذاب تر کردن عنوان سئو می توانید انجام دهید، عبارتند از:
- طرح سوال
- استفاده از اعداد
- استفاده از افعال منفی
- عبارت های تاثیر گذار
- استفاده از برخی کارکتر های خاص مانند گیومه، پارانتز
توضیحات متا
مقدار زمانی که بیشتر کاربران برای خواندن توضیحات متا صرف می کنند، 20 ثانیه است. به همین دلیل توضیحات متا یک فرصت طلایی به حساب می آید، که با استفاده از آن می توانیم کاربران را علاقه مند کنیم تا بر روی لینک سایت ما کلیک کنند. برای جذاب تر کردن توضیحات متای خود می توانید با توجه به کسب و کارتان از عباراتی مانند: تخفیف ویژه، رایگان بودن، آخرین مهلت برای استفاده، موجودی بسیار محدود و دیگر عبارات احساسی مشابه استفاده کنید.
استفاده از نشانهگذاری های استاندارد (اسکیما)
اسکیما ها یکی از بهترین مدل های نمایش برای جستجو را برای ما فراهم می کنند. در اصل این اسکیما ها هستند، که ماهیت صفحه و نوع محتوا را به گوگل نشان می دهند. برخی از اسکیما های موجود، که با استفاده از آنها می توانید نرخ کلیک را افزایش بدهید.
QA: نشان دادن سوالات مهم در نتایج جستجو
FAQ: نشان دادن سوالات پر تکرار کاربران مرتبط به صفحه در نتایج جستجو
product: نمایش دادن برخی از ویژگی های محصولات مانند: قیمت، امتیاز، نام برند و… در نتایج جستجو
Prodcast: نشان دادن ماهیت پادکست در صفحه
همچنین شما با استفاده از یو آر ال پارامتر نیز می توانید، نرخ کلیک خود را بهبود دهید. کافی بوده که شما ساختار سایت خودتان را بهبود ببخشید تا کاربران راحت تر به محتواهای سایت شما شما دست بیابند و در نهایت نرخ کلیک بیشتری نیز دریافت کنید.
نتیجه گیری
نرخ کلیک (CTR) یکی از عوامل سنجید موفقیت در سئو، تبیلغات و دیگر چنل های مارکتینگ به شمار می آید، در اصل شما با دانستن این مقدار است، که متوجه می شوید چه تعداد از کاربران بر روی لینک شما کلیک کرده اند و با استفاده از این نرخ به راحتی می توانید، صفحات خود را بهینه سازی کنید.