یکی از مهمترین روشهای جذب مشتری و مخاطب برای افزایش فروش در سایت اینترنتی، بررسی و تجزیه تحلیل محصولات پر فروش رقبا است. بسیاری از صاحبین کسب و کار و سئو کاران همواره این دغدغه را دارند، که چگونه سایت رقبای خود را تحلیل کنند. به همین منظور ما در رنک فایند ابزاری با نام ملخ را برای اولین بار در ایران ابداء کردیم. با استفاده از ابزار ملخ شما به راحتی میتوانید اطلاعات شبیه به اطلاعات سرچ کنسول رقبای خود را بدست بیاورید و با استفاده از فیلترهای این ابزار اقدام به پیدا کردن پرفروشترین محصولات رقبای خود کنید. تجزیه و تحلیل سایت رقبا میتواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار بدهد. در ادامه این مطلب به معرفی ابزار ایرانی سرچ کنسول و تمامی روشهای تجزیه تحلیل رقبا پرداختهایم.
چرا بررسی رقبا مهم است؟
در حقیقت با بررسی رقبا میتوانیم، به راحتی راه صد ساله را توی یک روز طی کنیم. فرض کنید رقبای شما برای پیدا کردن محصولات پر فروش و تحقیق کلمات کلیدی خود هزینههای زیادی کردهاند. ولی شما با تحلیل و بررسی رقبای خود به راحتی میتوانید، از انجام این هزینهها جلوگیری کنید.
همچنین توجه داشته باشید، که بررسی رقبا به شما پاسخ سوالات مهمی را میدهد. در حقیقت شما با تجزیه و تحلیل درست به سوالات مهم زیر به راحتی میتوانید پاسخ دهید.
- رقبای واقعی SEO سایت شما چه کسانی هستند؟
- چه کلمات کلیدی را باید مورد هدف قرار دهید؟
- برای چه موضوعاتی باید تولید محتوا انجام دهیم؟
- چه کارهایی برای پیشی گرفتن از رقبای خود میتوانید انجام دهید؟
- بررسی محصول رقیب برای ساخت محصول بهتر
- و …
برای بررسی رقبای خود شما باید اقداماتی که در زیر نام بردیم را انجام بدهید.
شناسایی رقبای سایت
اولین حرکتی که برای تحلیل رقبای سایت خود باید انجام بدهید، شناسایی رقبا است. شما در قدم اول اقدام به شناسایی بزرگترین رقبا و شرکتهای حاضر در حوزه فعالیت خود بپردازید. اگر میخواهید، که در صفحه اول گوگل قرار بگیرید باید در ابتدا از رقبای خود پیشی بگیرید. دقت کنید که رقبای شما لزوما حوزه فعالیتی یکسانی با شما ندارند؛ چرا که امکان دارد رقبای شما حوزه کسب و کاری متفاوتی داشته باشند ولی هردوی شما بر روی یک کلمه کلیدی کار کنید.
برای شناسایی رقبای خود روشهای مختلفی وجود دارد، بهترین راه برای پیدا کردن رقبا سرچ کردن کلمات اصلی کسب و کار خود در گوگل است، پس از سرچ شما میتوانید اقدام به پیدا کردن تمامی رقبای خود در گوگل کرده و آنها را یاد داشت کنید. همچنین شما میتوانید با استفاده از ابزارهای سئو مانند: MOZ، سمراش و… نیز رقبای خود را پیدا کنید.
استفاده از ابزار ملخ
پس از پیدا کردن رقبای خود شما باید اقدام به پیدا کردن محصولات پر فروش و کلمات کلیدیای، که رقبایتان بر روی آنها کار میکنند کنید. یکی از بهترین، ابزارهای موجود در سطح وب برای پیدا کردن محصولات پر فروش و کلمات کلیدی رقبا ابزار ملخ است. این ابزار با استفاده از دیتاهای موجود در سطح وب به راحتی میتواند سرچ کنسول رقبای شما را برایتان شبیه سازی کنید.
همچنین با استفاده از ابزار ملخ شما میتوانید، فیلترهای مخصوصی بگذارید، این فیلترها به شما کمک میکنند، تا به راحتی فقط محتوای مورد نیاز خود از سرچ کنسول رقبای خود را بدست آورید.
ارزیابی سختی محصولات پر فروش و کلمات کلیدی رقبا
پس از پیدا کردن کلمات کلیدی و محصولات پر فروش رقبای خود، باید اقدام به بررسی سختی و یا آسانی رتبه گرفتن در آن کلمات کنید. این بررسی به شما کمک میکند، تا به هنگام تدوین استراتژی محتوایی برای بیش ترین بازدید در کوتاه ترین زمان و یا استراتژی سئو بهترین استراتژی را طرح کنید؛ چرا که برای برخی از کلمات کلیدی نیاز است، که مواردی همچون قدرت رقیب، منابع شما، بودجه و… را در نظر داشته باشید، تا بتوانید استراتژی خود را بر اساس آنها طرح کنید.
برای بررسی قدرت رقبای خود باید برخی از فاکتورها را در نظر داشته باشید، مانند:
- اعتبار دامنه
- عمر و کشور دامنه
- وضعیت فهرست شدن لینکهای آن سایت در موتورهای جستجو
- وضعیت سئوی خارجی رقیب
- حجم ترافیک روزانه
- فعالیت در شبکه های اجتماعی
- و…
پس از بررسی این موارد میتوانید، نقاط ضعف و قدرت رقبای خود را بفهمید، پس از اطلاع پیدا کردن از نقاط ضعف و قدرت رقبای خود بهتر است، باید اقدام به پیشی گرفتن از آنها کنید.
سخن پایانی
آنالیز و تحلیل محصولات پر فروش رقبا جزو مهمترین، کارهایی است، که هر کسب و کاری برای پیشرفت سایت خود باید انجام دهد، با بررسی و تحلیل درست رقبا میتوان به راحتی متوجه شد، که رقبای ما بر روی چه کلمات کلیدیای کار میکنند و ما با استفاده از این اطلاعات دیگر نیازی نیست، که تحقیقات محصولات خود را انجام دهیم. برای تحلیل رقبای خود به راحتی میتوانیم، از ابزارهای زیادی استفاده کنیم، یکی از ابزارهایی که میتواند، کمک بسیار زیادی به ما کند، ابزار ملخ (سرچ کنسول ایرانی) میباشد. میتوانیم با استفاده از دادههای این ابزار به راحتی اطلاعات سرچ کنسول رقبای خود را بدست بیاوریم و بدانیم رقبایمان بر روی چه کلمات کلیدیای کار میکنند.